 
 
 
 
Helleflynder er en dejlig spisefisk - her i en enkelt og
delikat skindstegt udgave med timian. Smuk og lækker ret med en stegt
helleflynder, tyndskåret blæksprutte og en sauce lavet på kun få ingredienser
4 personer
 
# Ingredienser 
500 g helleflynder-filet u/ben og skind 
smør til stegning 
 
APPELSIN-TOMAT BEURRE-BLANC: 
6 appelsiner 
4-5 tomater 
250 g smør u/salt 
 
JORDSKOKKEPURÉ: 
500 g jordskokker 
ca. 1 dl olie 
salt og peber 
 
PYNT: 
frisk kørvel
 
* Tilberedning

1. Del fisken i 4 ensartede stykker, drys med salt og 
stil til side. 
Skræl jordskokkerne, dæk akkurat med vand og 
kog dem møre.
  
 
 
2. Mos jordskokkerne gennem en sigte og 
smag til med olie, salt og peber.
  
 
 
3 Pres appelsinerne, og kom saften i en gryde. 
Blanchér tomaterne 10 sekunder i kogende vand, 
afkøl i iskoldt vand og dryp dem godt af.
  
 
 
4. Gnid skind og kerner af tomaterne, og 
kog det ind med appelsinsaften til en tyk sauce til 
der 3-4 dl tilbage. 
Del tomatkødet i tynde strimler og stil til side.
  
 
 
5. Pisk små stykker koldt smør i appelsinsaucen, lidt 
ad gangen og kog op ind imellem til saucen jævner let. 
Smag til og lun tomatstrimlerne i saucen.
  
 
 
6. Lige inden serveringen ristes helleflynder-fileterne 
i lidt smør over middelvarme. 
De skal stort set steges færdige og blot vendes et 
kort øjeblik lige inden serveringen. 
Anret fisken på puréen kranset af sauce med 
tomat-fileter og lidt frisk kørvel: 
 
Se andre gode opskrifter med Helleflynder
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.