 
 
   
Du kan stege æblerne
enten i en almindelig ovn eller i mikroovnen. Her fylder vi de stegte æbler med
en fin blanding af marcipan og citronsaft - to ingredienser, som passer aldeles
fortræffeligt sammen. Dertil serverer vi, en cremet sød honningsauce som gør,
at desserten også bliver en fryd for øjet. 
Tid: 40-45 min,
heraf 20-25 min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
4 mellemstore æbler 
50 g rå marcipan 
saften af ½ citron 
 
HONNINGSAUCE: 
1 dl honning 
1 dl sukker 
1 ½ dl piskefløde 
1 spsk smør 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl æblerne og
stik kernehusene ud. 
Stil æblerne i et
let- smurt ovnfast fad. 
 
2. Riv marcipanen
groft og rør den med citronsaften. 
Fyld de 4 æbler godt
op med massen. 
 
3. Steg æblerne i en
200 °C varm ovn i 20-25 min. 
De er færdige når de
føles møre og har fået lidt farve på toppen. 
 
4. Bland honning,
sukker og fløde i en lille gryde. 
Lad blandingen koge
ved svag varme i 25-30 min. 
 
5. Pisk smørret i og
lad saucen køle af. 
 
6. Server æblerne
lune med honningsaucen. 
 
Tips: Brug gerne lidt syrlige æbler til denne ret. 
I mikroovnen steger
du æblerne ved 750W i 4-6 min. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------