 
 
   
Kartoffelgullasch med svinebov, løg, og selvfølgelig
kartofler. Nem, varm og lækker gullasch på kolde aftener. Se den gode opskrift
her.
4-6 pers. 
 
# Ingredienser
1 kg kartofler
3 mellemstore, hakkede løg
50 g smør
1 dl vand
2 tsk groft salt
3 spsk hvedemel
6 dl mælk
1 ds. svinebov (ca. 450 g)
friskkværnet peber
¼ tsk revet muskatnød
3 spsk friskhakket persille. 
 
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. 
Svits løgene i gyldent smør i en gryde. 
Tilsæt kartofler, vand og halvdelen af saltet. 
Kog retten ca. 15 min til kartoflerne er næsten møre. 
Rør melet ud i 1 dl af mælken. 
Kom resten af mælken i gryden, og bring retten i kog. 
Tilsæt jævningen. 
Kog retten igennem under omrøring 4-5 min 
Skær boven i små firkanter og kom dem i. 
Smag til med krydderierne. 
Tilsæt persillen lige inden serveringen. 
 
INFO: Boven hører sammen med slaget til de mest smagfulde
dele på grisen. 
Svinebov er super saftig og velsmagende. Lidt af en oplevelse.
 
Se alle de bedste opskrifter med Gullasch
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.