 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 2½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer. 
   
# Ingredienser
til Oksebov i gryde med urtepuré
1½ kg oksebov 
40 g smør eller 2 spsk olie 
salt og peber 
ca 2 dl vand, evt halvt rødvin 
 
Endvidere:
2 gulerødder 
1 porre 
4-5 små løg 
2 store kartofler 
1 persillerod 
1 timiankvist 
*
Sådan laves Oksebov i gryde med urtepuré
1. Varm fedtstoffet i gryden og brun kødet heri på alle
sider. 
 
2. Hæld vand og/eller vin ved, drys kødet med salt og peber.
Læg låg på og lad kødet snurre godt halvt færdigt under låg,
det vil sige ca 1½ time. 
 
3. Gør imens urterne i stand. 
Skær dem i tykke skiver eller i ikke for små terninger. 
 
4. Læg urter og timian i gryden til kødet og lad retten
mørne helt færdig under låg, yderligere en times tid. 
Kødet skal nemt løsne fra benet og urterne skal være gennem-møre.
 
5. Tag kødet op og lad det vente tildækket på et varmt fad. 
Mos urterne groft med stegeskyen i gryden og hæld den grove
urtepuré i en varm skål. 
 
6. Skær kødet fra benet i så store stykker som muligt, skær
disse i skiver på tværs af kødfibrene og anret dem på et varmt fad. 
Server den grove urtepuré til. 
 
Tips: Peberet kan udskiftes med grøn peber (se Madagascarpeber). 
Brug 1 spsk, hak kornene groft og tryk dem ind i kødet, før
det brunes. 
Fortsæt som angivet. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 'måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Okse
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------