
    
 
Lækker gryderet med oksekød, æble, kokos og karry. Serveret
med ris. Skøn opskrift for hele familien. Find opskriften på gryderet her.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 2 timer. Fryseegnet 
 
# Ingredienser
1 kg oksetykkam 
2 store løg 
1 stort fed hvidløg 
2 spsk olie 
20 g smør 
2-3 spsk indisk
karry 
½ tsk stødt ingefær 
3-4 dl bouillon (af
terning) 
1 store æble 
2-3 spsk kokosmel 
1 bæger (1½ dl)
yoghurt 
salt 
 
* Fremgangsmåde 
1. Skær kødet i
store terninger, der brunes i en tykbundet gryde i olie og smør.
 
2. Pil løg og
hvidløg. 
Hak løgene groft og
brun dem i gryden med kødet. 
Pres hvidløgsfeddet
over. 
Bland det godt og skub det over til den ene side.
 
3. Kom karry i -
stærk eller mild, meget eller lidt - alt efter familiens smag. 
Pas på ikke at
krydre for stærkt fra begyndelsen. 
Karryen skal svitse,
men den må ikke brænde på. 
Drys ingefær over og
rør i kødet.
 
4. Tilsæt kogende
bouillon, så det dækker kødet. 
Læg låg på og lad
retten snurre i 1 time. 
 
5. Riv æblet på
råkostjernet og kom det i gryden. 
Drys kokos over og
lad retten småkoge. 
Kokosmelet jævner
den lidt. 
Rør yoghurten i og
smag retten til. 
Den skal smage
kraftigt af karry. 
 
6. Rigeligt med løse
ris, rosiner, stegte bananer, mandarinstykker og chutney (færdigkøbt) hører
til.