 
 
   
Oksehøjrebet simrer bare derudaf i en mørk øl, sammen med løg
og kartofler. Det bliver ikke meget nemmere. Eller bedre. Her får du en lækker
gryderet
Forberedelsestid: 15 min. Kogetid: 2 timer og 15 min. Antal
kuverter: 4-6 
 
# Ingredienser
750 g oksehøjreb 
40 g fransk løgsuppepulver 
1 spsk hvedemel 
2 spsk olie 
12 små skalotteløg 
2 knuste hvidløgsfed 
1 mørk øl 
2,5 dl oksefond 
2 mellemstore kartofler i tern 
 
*Tilberedning
1. Skær fedt og sener fra kødet og skær det i tern på 2 cm. 
1 Bland suppepulver og mel i en plastpose. 
Vend kødet let i melblandingen og ryst det overskydende fra.
Varm olien i en tykbundet gryde og steg kødet i portioner
ved 
mellemhøj varme, indtil det er godt brunet. 
Dryp det af på køkkenrulle. 
 
2. Kom løg og hvidløg i gryden. 
Steg det under omrøring, indtil løgene er brunede. 
 
3. Kom kødet tilbage i gryden sammen med øl og fond; 
bland det godt. Læg låg på gryden og lad det simre ved lav
varme 
i 1¾ time, eller indtil oksekødet er mørt. 
Rør i gryden en gang imellem. 
Tilsæt kartofler og lad det simre i endnu 5 min. 
Tag låget af gryden og lad det simre i 15 min, eller indtil
saucen bliver lidt tyk. 
 
Tips: 
Retten kan tilberedes en dag i forvejen og varmes op igen. 
Opbevar den tildækket i køleskabet. 
Retten er velegnet til frysning. 
Alle slags øl kan anvendes i retten. 
To store løg i både kan bruges i stedet for skalotteløg. 
 
1. 
 
2. 
 
3. 
 
Se alle de bedste opskrifter med oksehøjreb
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.