Logo

Klassisk Guacamole

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk Guacamole 

 
Hjemmelavet guacamole er en af verdens mest populære dips - og det er med god grund. Lav din egen lækre guacamole på ganske få minutter - Se hvordan:
Giver ca 50 cl

 
# Ingredienser
4 spsk fint hakkede hvide løg
1½ spsk groft hakket persille
1 eller 2 friske serrano eller jalapeno chilier, uden kerner, fint hakkede
1 knivspids fint hakket hvidløg
2 store, bløde modne avocado
1 mellemstor, meget moden tomat
Kogende vand
1 til 2 tsk frisk limesaft
1 knivspids salt
Majstortilla chips (se opskrift) eller færdigkøbte majstortilla chips
Chilier og persille kviste til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Bland 2 spsk løg, 1 spsk persille, chilier og hvidløg i en stor morter.
Knus det med støderen indtil det er næsten jævnt.
(Blandingen kan blendes i blenderen, hvis det er nødvendigt, men det vil blive mere vandet en ønsket.)

 
2. Skær avocadoerne i halve på langs; Fjern stenene og smid dem ud.
Skrab avocadokødet ud af skallerne med en ske; læg det i en skål.
Tilsæt chiliblandingen.
Mos det kraftigt med en træske eller en kartoffelmoser, lad avokadoerne være lidt klumpede.

 
3. For at løsne skinnet fra tomaten, lægges tomaten i en lille kasserolle med kogende vand i 30 til 45 sekunder.
Skyl den straks under rindende koldt vand.
Flå tomaten; skær den i halve på tværs.
Skrab forsigtigt hver halvdel for at fjerne kernerne, smid dem ud. Hak tomaten.

 
4. Tilsæt tomat, limesaft, salt og resterende 2 spsk løg og ½ spsk persille til avocadoblandingen; bland det godt.
Serveres straks eller dæk det til og køl det i op til 4 timer.
Serveres med majstortilla chips. Pynt hvis det ønskes.


Klassisk Guacamole 
Trin 2: Skrab avocadokødet ud af skallen med en ske.


Klassisk Guacamole 

Trin 3: Skrab forsigtigt tomathalvdelen for at fjerne kernerne.


Klassisk Guacamole 

Trin 4: Tilsæt tomat til avocadoblandingen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Guacamole

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
INFO: Guacamole er en traditionel mexicansk dip eller sauce, som traditionelt består af moset avocado, løg og tomat. Navnet guacamole stammer fra Nahuatl: Ahuacamulli, der er dannet ud fra ordene Ahuacatl + mulli. Moderne varianter indeholder ofte hvidløg, limesaft, koriander og jalapeños

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.556 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her