En frisk og syrlig
cheesecake med kanel og glaserede frugtskiver som pynt. Her bruger du havregryn
i dejen, som derved får en dejlig smag af ristede nødder.
Tid: 50-60 min,
heraf 40 min i ovnen. 12 stk.
# Ingredienser
DEJ:
100 g smør eller
margarine
1 dl havregryn
2 dl hvedemel
½ dl sukker
FYLD:
1 stang vanilje
3 dl cremefraiche
250 g hytteost
saften af 1 citron
1 banan
1 spsk honning
2 æg
1 tsk stødt kanel
frugt til pynt
1-2 dl
abrikosmarmelade
* Fremgangsmåde
1. Smelt
fedtstoffet.
Tilsæt havregryn,
mel og sukker og rør det til en fast dej.
2. Tryk dejen ud i
en springform ca 24 cm i diameter.
3. Forbag bunden i
en 200 °C varm ovn i 10 min.
4. Flæk vaniljestangen
og skrab kornene ud.
5. Bland vaniljen
med cremefraiche, hytteost, citronsaft, banan, honning og æg,
gerne i
foodprocessoren.
6. Hæld blandingen i
formen.
Drys kanel over.
Bag kagen i en 175
°C varm ovn i 30 min.
Lad den køle af.
7. Pynt med
frugtskiver, fx banan og kiwi.
Smelt
abrikosmarmeladen og pensl frugterne godt med den.
Tips: I stedet for abrikosmarmelade kan du bruge
æblegelé,
som du smelter og pensler med som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------