Her får du isdessert i flere spændende udgaver. Fx chokolade is, chokolade-appelsin is, chokolade romrosin is, chokolade-kanel is og chokolade-chili is
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 5 min. 4 personer.
# Ingredienser
150 g mørk kogechokolade 70%
2½ dl mælk
5 æggeblommer
120 g melis
1½ dl cremefraiche 38 %
nogle få friske ananaskirsebær, til pynt
* Tilberedning
Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor skål.
Bring mælken i kog, og hæld den over chokoladen.
Pisk, indtil chokoladen er helt opløst.
Rør æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Hæld chokolademælken over, og rør sammen.
Hæld blandingen i en gryde, og lad den tykne for lav varme 5
min,
indtil cremen hænger ved bagsiden af en ske.
Køl af, og rør cremefraiche i.
Kør blandingen i en ismaskine ifølge brugsanvisningen.
Server pyntet med ananaskirsebær.
Chokolade-appelsin is
Opvarm 3½ dl mælk, 1½ dl piskefløde, 60 g sukker.
Tilsæt 150 g mørk chokolade, 6 æggeblommer pisket med 50 g
sukker.
Kog 1 min. Køl af, tilsæt 70 g kandiseret appelsinkød i
stykker.
Chokolade romrosin is
Udskift den kandiserede appelsinskal med rosiner udblødt i
mørk rom.
Chokolade-kanel is
Tilsæt 1 tsk kanel til blandingen, og
servér med høvlet hvid og mørk chokolade.
Chokolade-chili is
Udskift kanel med 1 tsk rød chilipeber.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------