En herlig kage for chokoladeelskere og en dessert man kan
nyde uden dårlig samvittighed, den indeholder meget lidt fedt. Det er en
festdessert
• Æggehvider indeholder intet fedt eller kolesterol.
• Kakao bidrager med jern og zink.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 30 min. 10 portioner
# Ingredienser:
6 æggehvider
3 dl sukker
2 spsk kakao
1½ tsk hvidvinseddike
1½ tsk Kahlua likør
FYLD:
2¼ dl piskefløde
4 tsk Kahlua likør
150 g halverede grønne druer
150 g halverede blå druer
strimler af limeskal til pynt
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 250 °C.
Beklæd en plade med bagepapir og tegn en
cirkel som er 23 cm i diameter på papiret.
2. Kom æggehviderne i en tør skål og pisk med
mixeren til de er blevet til fast skum.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og fortsæt med
at piske kraftigt til massen er en blank,
ensartet marengsmasse.
Vend kakao, vineddike og Kahlua i.
3. Smør 2/3 af massen i papirets cirkel.
Lav en ring i yderkanten af cirklen med resten
af marengsmassen for at få en kant.
Skru ovnen ned til 150 °C og bag marengsen
i 1½ time.
Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen.
4. Pisk fløden til skum og bland den med Kahlua.
Halver druerne og bland dem i en skål.
Fordel flødeskummet på marengsen og dæk med druer.
Drys med limeskal og server.
FORBERED
Bag marengsen dagen før. Dæk den med folie når den er
kold og stil den på en tør, sval plads.
Chokolade marengsdessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 212 = kJ 890
Kulhydrat 32 g Protein 3 g Fedt 8 g (34%) Fibre 1 g
Tips:
En stor, elektrisk mixer er lettest at anvende når man
pisker store mængder æggehvide og den giver også
et godt og luftigt resultat.
Anvend en fladbundet pande eller en form som skabelon,
når du tegner cirklen på bagepapiret.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.