En enkel kagedej, der med den flotte pynt ligner en million!
Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk
med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 45 min.
Kuverter: 8
# Ingredienser
125 g smør
1,2 dl sukker
2 æg
1,2 dl blommemarmelade
3,3 dl hvedemel
¼ tsk bagepulver
1 tsk tvekulsurt natron
1,2 dl kakao
1,8 dl kærnemælk
Pynt:
450 g chokoladeglasur (se Bemærk)
lyse og mørke chokoladeknapper
en plade chokolade
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Smør en dyb 23 cm rund kageform og beklæd den med bagepapir.
Hæld smørret i en lille røreskål og pisk det, indtil det er
blødt og cremet.
Tilsæt sukkeret og pisk blandingen ved høj styrke, indtil
den er svulmet op og har fået en lys farve.
2. Pisk et af æggene i ad gangen. Tilsæt marmeladen og pisk
det godt.
Overfør blandingen til en større røreskål.
3. Sigt mel, kakao, natron og bagepulver.
Rør ingredienserne og kærnemælk til en jævn dej.
Hæld dejen over i formen og glat overfladen.
4 Bag kagen i 45 min, eller indtil en pind, stukket ind i
midten, slipper dejen helt.
Lad kagen stå i formen i 5 min, inden den vendes ud på en
bagerist for at køle af.
5. Anret kagen på et fad og fordel chokoladeglasuren over
den.
Pynt den langs kanten med chokoladeknapper af skiftevis lys
og mørk chokolade, og i midten med chokoladespåner.
Bemærk
Chokoladeglasur kan købes færdig i velassorterede
supermarkeder og specialforretninger.
Prøv sammen med:
Forret: Svinepostej med
blomme-relish
Hovedret: Chiligryde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.