Denne tærte tager chokoladeovertrukne jordbær til et helt
nyt lækkert niveau. Den bedste del? Ingen ovn nødvendig til denne enkle, men
imponerende dessert! Super udseende og overraskende nem at lave, dette er den
perfekte sommerdessert.
# Ingredienser
TIL BUNDEN
olie, madlavningsspray,
til pande
24 Oreos cookies
6 spsk smør, smeltet
1 knsp salt
TIL FYLDNING
700 g mørk eller
halvsød chokolade, finthakket
3 kopper piskefløde
4 kopper jordbær
* Tilberedning
1. Lav bunden: Smør en
22 cm springform med madlavningsspray.
Knus/puls cookies (med
deres fyld) i en foodprocessor, indtil de ligner fine krummer,
tilsæt derefter
smeltet smør og salt og forarbejde indtil kombineret.
2. Pres blandingen i
bunden af formen og sæt den til side.
3. Anbring chokoladen
i en medium varmebestandig skål.
Bring fløden lige i
kog i en lille gryde over medium-høj varme.
Hæld over chokolade;
tilsæt en knivspids salt.
Lad stå i 10 min, og
rør derefter indtil glat og skinnende.
4. Skær i mellemtiden
3 kopper af jordbærrene uden stilk og i halve/kvarte.
Lad stilken sidde på
den resterende 1 kop jordbær og halver dem.
5. Skrab
chokoladeganacheblandingen i springformen.
Tryk de afstilkede
jordbær ned i ganachen og glat toppen med en spatel.
Stil på køl, indtil
den er stivnet, mindst 2 timer.
6. Pynt med de
halverede jordbær ovenpå og server.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------