Crème anglaise er en let, sødet cremesauce, der bruges som
dessertcreme eller sauce. Det er en blanding af sukker, æggeblommer og mælk og vanilje
# Ingredienser
5 dl sødmælk
5 dl fløde
1 vaniljestang
12 æggeblomme
100 g sukker
* Tilberedning
Kom mælk og piskefløde i en lille gryde.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og
kom både korn og stang i mælke-flødegryden.
Bring det tæt på kogepunktet.
Pisk æggeblommer og sukker sammen, til en ensartet masse.
Hæld lidt af den varme mælk-fløde i æggeblandingen
under piskning, og hæld derefter det hele tilbage i gryden.
Lad cremen tykne under omrøring over svag varme, til 85 °C.
Tag den straks af varmen, og sigt den over i en skål.
Brug herefter cremen varm, eller afkøl den.
Opbevar creme anglais med film over i køleskabet,
hvor den kan holde sig i 4 dage. Den kan også fryses.
Tips: Tilsæt 100 g ekstra sukker, så kan den
behandles som is,
fx i en ismaskine eller i fryseren og røres rundt under
indfrysning.
Lidt frossen creme kan også bruges i en smoothie.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter
Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------