 
 
   
Gruyère-osten fremstilles i Alperne. I den franske del af Alperne hedder den Gruyère, i den schweiziske del hedder den både Gruyère og Greyerzer og i Østrig hedder den Groyer. 
 
Den franske Gruyère
fremstilles, udover i hjemegnen Bourgogne, i provinsen Savoie Beaufortin og
kaldes Gruyère de Beaufort eller slet og ret Beaufort. Det samme gør sig
gældende i provinsen Franche-Comté, hvor den hedder Gruyère de Comté eller slet
og ret Comté. 
Alle er de i slægt
med emmentaler. I Frankrig kaldes store, faste skæreoste ofte Gruyère. 
 
Den ægte er en gul,
fast komælksost med et fedtindhold på 45 %. Smagen er mild, men dejligt
nøddeagtig og karakteristisk. Den »tørre« ost egner sig fint i mad som riveost
fx til gratinering, men den er også en fin afslutning på et godt måltid. 
Hvis gruyere opbevares i plastic
i køleskab, bør den kunne holde i flere uger, selv om den kan blive stærkere og
tørrere.
 
Se de bedste opskrifter med
Gruyère
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO
ooo -----------