Ved en finere middag
med venner ved bordet afsluttedes måltidet med denne nøddecreme. Ved den første
skefuld blev der åndeløs tavshed - bagefter blev der pludselig talt livligt,
men kun om hvor eventyrligt god cremen var! Det smager saftsuseme godt.
Tid: 30 min + 1-2
timer for cremen at stivne i køleskab. 4 pers.
# Ingredienser
1½ dl hasselnødder (
100 g)
4 blade husblas
3½ dl mælk
4 æggeblommer
1 dl flormelis
2 dl piskefløde
SERVERING:
12 ananaskirsebær
1 karambole
1 mango
12-15 nøddekerner
1 dl flødeskum
* Fremgangsmåde
1. Rist nødderne let
på en tør stegepande. Mal dem.
2. Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min.
3. Giv nødder og
mælk et opkog.
Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummende.
Pisk fløden til
skum.
4. Kram husblassen
op af vandet og smelt den i mælkeblandingen.
Lad det svale af.
Rør æggemassen i og
til sidst flødeskummet.
5. Hæld cremen i
portionsglas. Lad den stivne i køleskab 1-2 timer.
6. Pynt med
ananaskirsebær, tynde karamboleskiver og mango i tern.
Afslut med hele
nøddekerner på små sprøjtede flødeskumstoppe.
Tips: ½ dl af hasselnødderne kan erstattes med
hakkede valnødder.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------