Denne grundopskrift
på en god is kan smages til på mange måder, alt efter smag og behag.
Med en ismaskine får
du hurtigt fremtryllet den ønskede dessert.
Tid: 1 time + 4-6 timer i fryseren. 8 pers.
# Ingredienser
5 dl mælk
5 dl piskefløde
½-1 vaniljestang
8 æggeblommer
1 dl sukker
1 pose krokant (45
g)
4 spsk cognac
50 g syltet
appelsinskal
grøn frugtfarve
PYNT:
2 dl piskefløde
bær
* Fremgangsmåde
1. Hæld mælk og
fløde i en gryde.
Snit vanilje stangen
op på langs, læg den i og bring det i kog.
2. Tag gryden af
varmen og lad alt stå og trække i 30 min.
Skrab kornene ud af
vanilje stangen og kasser bælgen.
3. Pisk
æggeblommerne hvide og skummende med sukkeret.
Kom flødemælken i
æggesnapsen under stadig piskning.
4. Hæld massen
tilbage i gryden.
Lad den simre ved
svag varme under piskning.
5. Tag gryden af og
lad cremen blive kold.
Stil den evt. i
koldt vandbad.
6. Bland 2/3 af
cremen med krokant.
7. Bland resten af
cremen med cognac og syltet appelsinskal.
Farv cognacscremen med lidt grøn frugtfarve.
8. Fyld en
rundbundet skål, ca 1½ liter, med krokantcremen.
9. Stil skålen i
fryseren og frys cremen.
Træk imens cremen op
langs skålens sider så der dannes en fordybning.
10. Tag skålen ud og
fyld cognacscremen i fordybningen. Frys igen.
11. Vend isbomben ud
og pynt med flødeskum som sprøjtes over samt evt. bær.
Tips: Beklæd skålen med plastfolie som hænger ud
over kanten,
så bliver det
lettere at vende isen ud ved serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------