I Spanien får man
ofte små tortillas mellem to ristede brødskiver. Her tilbereder vi en større
variant til fire - mættende, smuk og meget, meget lækker!
Tid: 30-35 min. 4
pers.
# Ingredienser
500 g kartofler (4-5
stk)
½ rød peberfrugt
½ gul peberfrugt
½ grøn peberfrugt
1 mellemstor gulerod
1 løg
1-2 spsk smør eller
margarine
200 g hakket oksekød
3 æg
3 dl mælk
1 tsk salt
¼ tsk peber
persille
* Fremgangsmåde
1. Kog kartoflerne
med skræl.
Lad dem køle noget
af. Pil dem og skær dem i tern.
2. Skyl
peberfrugterne og udkern dem.
Skær dem i små, fine
tern.
Skræl gulerod og
løg. Skær også dem i tern.
3. Opvarm
fedtstoffet på en pande.
Når det er
stegeklart lægges kartofler og grønsager på.
Lad det stege nogle min.
4. Smuldr kødet i og
lad det stege med et par min.
5. Pisk æg, mælk,
salt og peber sammen. Hæld det på panden.
Lad æggemassen stivne, 15 min.
6. Vend tortillaen
ved hjælp af et låg og steg den 5 min på den anden side.
7. Lad tortillaen
glide ned på et fad. Pynt med persille.
Server med brød og
en salat, hvor du evt. kan bruge resten af peberfrugterne.
Tips: Tortillaen smager også godt kold.
Bliver der noget
tilovers kan det lægges i madkassen den næste dag.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------