Logo

Christiansøsild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Christiansøsild

 

De kendte Christiansø-sild er små, lækre og vel krydrede sildefileter, der modnes med eddike og salt i kortere tid end gammeldags-modnede saltede sild. Køb dem færdige eller lav dem selv det tager en måneds tid.

 

Smørrebrød med Christiansø-sild

2 personer Arbejdstid: 15 min.

 

#

4 marinerede Christiansø-sildefileter

2 skiver groft rugbrød

4 tsk krydderfedt

½ rødløg (tynde skiver)

4-6 kæmpekapers (eller 1 spsk syltede kapers)

frisk dild

*

 

Læg sildefileter på rugbrød smurt med fedt.

Anret løgringe, kapers og dild på toppen.

Nyd evt. med øl og snaps.

 

Hjemmelavede "Christiansøsild"

Til ca. 800 g sild Arbejdstid: 1 time Modningstid: ca. 1 måned

 

#

2 kg friske sild (evt. 1 kg sildefileter)

1 liter eddike

1 liter vand

 

Krydderiblanding:

1 tsk tørret merian

½ tsk rosmarin

2 laurbærblade

6-8 kryddernelliker

5-6 hel allehånde

1 tsk sorte peberkorn

1/5 muskatnød (friskrevet)

5 g rød sandeltræ (se tips)

250 g salt evt. tilsat 5 g nitrit (se tips)

500 g sukker

*

 

Dag 1: Fjern hoved og indvolde fra sildene og skyl dem grundigt i iskoldt vand, så der ikke er blodrester.

Bland lige dele eddike og vand og læg sildene i lagen de skal være fuldstændig dækkede.

Stil sildene koldt til næste dag.

 

Dag 2: Stød en krydderiblanding groft i en morter eller krydderikværn.

Tag sildene op af eddikelagen og lad dem dryppe af i en sigte.

Læg sildene i en krukke med ryggen nedad og drys med krydderi blandingen mellem hvert lag.

Luk krukken med tætsluttende låg og stil den i køleskab en måneds tid.

 

Modning: Efter nogle dage vil sildene være gået i lage og efter en måneds tid i lagen er sildene bløde og lækre.

 

"Ruths Kryddersild ved Rikke" fra Christiansø kan købes lokalt, i specialbutikker eller sendes direkte, tlf. 56 46 20 09.

 

"Christiansø-pigens kryddersild" fremstilles i Svaneke og sælges over hele landet. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 56 49 62 72.

 

TIPS: Sandeltræ er pulveriseret kerneved fra en tropisk busk og giver kryddersild deres røde farve. Forhandles bl.a. hos specialkoebmanden.dk.

Nitritsalt forhandles af hjemmeproduktion.dk eller hos din lokale slagter.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 12.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her