Brug hummus som pålæg på brød, eller kom det i pitabrød sammen med fx agurk, tomat og salat. Hummus kan også bruges som dip til rå grønsager
som fx gulerod og agurk skåret i stave.
Til 4 personer - ret nemt
# Ingredienser
1½ dl tørre kikærter (100 g)
+ 6 dl koldt vand eller 3 dl kogte
kikærter fra glas eller ds (start da ved pkt. 5)
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 citron
evt. vand
½ tsk groft salt
1 knsp paprika
1 knsp stødt spidskommen
1 spsk sesamfrø eller
jordnøddesmør (peanutbutter)
friskkværnet peber
TILBEHØR
brød eller pitabrød
agurk, tomat eller salat
* Tilberedning
1. Sæt kikærterne i blød i koldt vand, stil dem i køleskabet
10-24 timer.
2. Hæld kikærterne i en si, og hæld vandet ud.
Kom dem i en gryde med nyt vand, så de er dækkede.
3. Bring vandet i kog og kog kikærterne helt møre ca 60 min
under låg ved svag varme.
4. Hæld næsten alt kogevandet fra. Gem 1 dl.
Pil skrællen af hvidløgene.
Blend kikærter og hvidløg med olie og saften af 1 citron.
Hummussen skal være blød, men ikke flydende.
Kom evt. lidt afkogevandet i, hvis hummussen er for fast.
5. Hvis du bruger kikærter fra glas eller dåse, skal de
dryppe af i en si.
Blend kikærter og pillet hvidløg med olie og saften af 1
citron.
Hvis hummussen er for fast, tilsæt frisk, koldt vand.
6. Kom salt, paprika, spidskommen og sesamfrø eller
jordnøddesmør (peanutbutter) i hummussen.
7. Smag til med salt og peber. Afkøl hummussen i køleskabet.
Se alle opskrifter For børnekokke