
 
Et lækkert fuldkornsbrød, som ikke skal hæve før bagningen. Bland dejen sammen og lad siden brødet passe sig selv i ovnen. Se det er godt hjemmebagt
• Vi skal have 30-35 g kostfibre hver dag. 
• Når du spiser groft brød, får du mange fibre. 
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time og 40 min. 1-2 brød
(40 skiver) 
 
Ingredienser
5 dl hvedemel 
2 dl grahamsmel 
3 dl rugmel 
2½ dl knækkede rugkerner 
1 dl hvedeklid 
½ dl hvedekim 
1 tsk salt 
4 tsk natron 
1 l kærnemælk 
1-½ dl mørk sirup 
 
Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C. 
Smør en 1½ liters form samt en på 1 liter og drys dem med
rasp. 
Der bliver i alt 2½ liter dej. 
 
2. Bland de tørre ingredienser godt. 
Bland kærnemælk og sirup og rør det i melblandingen. 
Bland godt og hæld det i bageformene. 
Bag 1 time og 40 min i ovnen. 
 
3. Vend brødene ud og lad dem svale af under et klæde på en
rist. 
Spis brødet nybagt. 
 
VARIATION 
Erstat evt. rugkerner med hvedekerner. Brug havreklid i
stedet for 
hvedeklid. Har du ikke alle melsorterne, kan du bruge mere
rug- 
eller hvedemel. 
 
Pr. skive (45 G): Kalorier 86 = Kilojoule 360 
Kulhydrat 17 g Protein 3 g Fedt <1g (10%) Fibre 2 g 
 
Tips
 
 
Bland alle tørre ingredienser for sig i en skål. 
I en anden skål rører du kærnemælk og sirup 
sammen. 
Hæld mælkeblandingen over i melblandingen. 
Holdbarheden af brødet bliver længere, hvis 
du opbevarer det i en plastpose og lader det 
ligge i køleskabet. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.