
 
Tørrede røde bær som tyttebær og tranebær er syrlige og
passer godt til den fede laks. Sammen er det en herlig anretning til en dejlig frokost
4-6 personer. Frysning: 48 timer. Trækketid 24 timer. Arbejdstid:
30 min. 
 
# Ingredienser til Sukker-saltet laks med røde bær:
350 g laksefilet 
1 spsk salt 
1 spsk sukker 
2 tsk appelsinskal (øko)
1 dl soltørrede tranebær, kirsebær eller tyttebær 
Tilbehør: ristet brød, salatblade og dild 
*
 
Sådan laver du Sukker-saltet laks med røde bær:
Fjern evt. ben med en pincet, læg laksen i en frysepose.
Læg den i fryseren i mindst 48 timer ved ÷18 °C. 
 
Tø laksen op i køleskabet, pak den ud, og dup den tør med
køkkenrulle. 
Læg den i et fad. 
Prik ned i fiskekødet med en gaffel, og gnid med en blanding
af salt, sukker, fintrevet appelsinskal og bær. 
Dæk laksen med husholdningsfilm, og lad den marinere i 1 døgn
i køleskabet. 
Vend evt. fisken undervejs. 
 
Skær laksen i tynde skiver, og anret på ristet brød med
salat og dild. 
 
TIPS: Rå fisk kan indeholde parasitter, der kan overleve,
selvom de bliver spist af mennesker - derfor fryses fisken. Der findes opdrættede
fisk, der udelukker forekomst af parasitter, og som derfor ikke behøver at
fryses - spørg din fiskehandler.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD