Logo

Sushi - 3 slags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sushi - 3 slags 

 
Tallerken med tre slags sushi: fra venstre makiruller med laks og agurk, inside-out-ruller med flyvefiskerogn og makiruller med avocado og rejer.
Server med eddikesyltet ingefær, sojasauce, grøn te og misosuppe.

 
Sushi er japansk. Sushi laves af kolde ris, der klistrer og minder om grødris.
Sushiris skal smages til med eddike og sukker. Sushi formes af risene sammen med fx dampede rejer, stykker af rå laks og agurk. Nogle stykker rulles med plader af sort tang og kaldes makiruller. Når risene er udenpå, kaldes de inside-out-ruller.
Sushi spises med stærk japansk grøn peberrod (wasabi), sojasauce og eddikesyltet ingefær. En lille bid ingefær renser smagsløgene mellem de forskellige stykker sushi. Misosuppen spises før eller efter sushien, som man har lyst.
Til 4-5 personer, ca 48 stykker

 
# Ingredienser
Sushiris til 8 ruller eller ca. 48 stykker sushi:
4 dl rushiris (runde ris)
5 dl vand
4 spsk eddike, fx riseddike
1 spsk sukker
2 tsk groft salt

 
Fyld til 3 maki ruller med agurk og laks:
3 stykker noritang (plader)
300 g rå laks i filet, der har været frosset i mindst 48 timer, eller 200 g koldrøget laks
1 tsk wasabi (fra tube eller pulver rørt sammen med vand, læs på emballagen)
1 agurk

 
Fyld til 3 makiruller med avocado og rejer:
3 stykker noritang (plader)
2 modne avocadoer
1 spsk limesaft
150 g pillede rejer (evt. optøede fra frost)
1 tsk wasabi (fra tube eller pulver rørt sammen med vand, læs på emballagen)

 
Fyld til 2 inside-out-ruller med rogn
2 stykker noritang (plader)
50 g flyvefiskerogn eller stenbiderrogn
½ tsk wasabi (fra tube eller pulver rørt sammen med vand, læs på emballagen)

 
TILBEHØR
2 dl japansk soja sauce 
evt. wasabi
1 glas eddikesyltet ingefær (sushiingefær)

 
* Tilberedning
Sushiris: Kom risene i en si.
Skyl risene i koldt vand ca 15 min.
Lad vandet dryppe fra, og kom risene i en gryde med vand.
Bring gryden i kog ved jævn varme under tætsluttende låg.
Når vandet koger, skrues ned til lav varme.
Risene skal koge 10 min.
Tag gryden fra varmen, og lad den stå 15 min.

 
Rør risene med en gaffel, og kom eddike, sukker og salt i, mens de er varme.
Læg et vådt, hårdt opvredet viskestykke over.
Lad risene køle af, og brug dem i løbet af få timer.
Portionen rækker til ca 8 ruller.

 
Gør fyldet klar: Skær laksen i lange strimler på længde med tangpladerne.
Skyl agurk, og skær lange strimler på samme længde.

 
Skær avokadoerne over på tværs.
Fjern stenene med en ske, og pil skrællen af.
Skær tynde skiver, og dryp dem med limesaft.

 

Makiruller: Læg et stykke noritang på en sushimåtte.

Dyp hænderne i vand, så risene ikke klistrer til fingrene.
Læg sushiris i et ca ½ cm tykt lag på en plade af noritang.
Smør ca 1 knivspids wasabi på risene i en stribe.
Læg en strimmel rå laks og en strimmel agurk på, og rul tæt sammen som en roulade.
Skær rullen ud i 6 stykker med en fugtig kniv.
Dup kniven med vand.

 
Lav ruller med avocado og rejer på samme måde.

 
Inside-out-ruller: Pak sushimåtten ind i husholdningsfilm.
Læg sushiris i et ca ½ cm tykt lag på størrelse med en plade noritang.
Smør ca 1 knivspids wasabi på risene i en stribe.
Læg en plade noritang oven på risene.
Rul tæt sammen.
Rul inside-out-rullerne i rogn og skær rullen ud i 6 stykker med en fugtig kniv.

 
Spis frisklavede sushistykker.
Hver enkelt dypper sit sushistykke i en lille skål med soja, der evt. kan tilsættes lidt wasabi.
Spis eddikesyltet ingefær indimellem for at friske smagsløgene op.
Misosuppe er godt før eller efter sushien.

 
Tidslinje: Kog sushiris, og køl dem af et par timer.
Gør fyldet klar.
Rul sushi kort tid før, de skal spises.

 
Se alle opskrifter med sushi

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 586 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvis man før har stemt Nye Borgerlige, hvem så nu?





Effektiv reklame - klik her