Logo

Blåmuslingestuvning, fransk - La mouclade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåmuslingestuvning, fransk - La mouclade 

 
Du kan også lade muslingerne blive i hver sin ene skal og anbringe dem side om side i det ovnfaste fad, før saucen fordeles på hver enkelt med en ske, og der drysses med raspblandingen.

 
Forret frokost. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid i alt: ca. 20 minutter Gratinering: 10 minutter Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Blåmuslingestuvning:
2 kg friske muslinger
5 skalotteløg
1 spsk olie
krydderurtebuket af persille, timian og laurbær
2 dl halvtør hvidvin
4 spsk cremefraiche
salt og peber

 
Gratinering:
3 spsk rasp
3 spsk hakket persille
2 fed hvidløg
Ovnfast fad

 
* Sådan laves Blåmuslingestuvning:
1. Børst muslingerne grundigt under rindende, koldt vand. Fjern trevler m.m.
Kasser de muslinger, der ikke lukker tæt, eventuelt ved let slag mod bordet.

 
2. Hak de pillede løg groft og svits dem i olie i en stor gryde.
Tilsæt vinen og krydderurtebuketten og lad det simre i 10 minutter.

 
3. Kom muslingerne i gryden, læg låg på og lad dem dampe i 5 minutter for stærk varme.
Ryst gryden af og til.

 
4. Tag muslingerne op og kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.
Si suppen fint, der kan være sand i, og hæld den i en mindre gryde.
Kog den op, tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.
Sæt ovnen på 250 °C.

 
5. Tag muslingerne ud af skallerne og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld saucen over muslingerne og fordel en blanding af rasp, hakket persille og presset hvidløg over.
Sæt fadet i ovnen i 5-8 minutter, eller til overfladen er gylden.
Server retten med flutes til.

 
Tips: Muslinger fra dåse kan også bruges. Beregn 2 dåser a 150 g. Kom muslingerne i gryden til vinen sammen med lagen fra den ene af dåserne. Det er hurtigere, men ikke helt så velsmagende.
Man kan også lade muslingerne blive i hver sin ene skal og anbringe dem side om side i det ovnfaste fad, før saucen fordeles på hver enkelt med en ske, og der drysses med raspblandingen.

 
Se flere opskrifter med blåmusling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her