Logo

Chapati - indiske fladbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chapati – indiske fladbrød

 
Chapati er et usyret indisk brød som i Indien er lavet af tre ingredienser: mel, vand og salt. Når det strækkes bliver det luftigt. Chapati spises ofte til dhal.
Vores luksus chapati brød er perfekt tilbehør til retter som fx chicken tikka eller butter chicken. Eller prøv brødene til den indisk inspirerede lammecurry med yoghurt.
8 stk. Tilberedningstiden for chapati er ca 1½ time. Heraf er arbejdstiden ca 30 minutter.

 
# Ingredienser til chapati:
150 g hvedemel (svarende til 2 ½ dl)
150 g grahamsmel (svarende til 3 dl)
1 tsk groft salt
½ dl yoghurt naturel
½ dl mælk
1 dl vand
25 g smør (svarende til 2 spsk)

 
Sådan laver du chapati:
Du starter med at ælte hvedemel, grahamsmel, salt, yoghurt, mælk og vand sammen til en fast, men smidig dej.
Lad den nu hvile tildækket ca. 1 time i køleskab.

 
Efter dejen er hævet, deles den og formes til 8 boller.
Rul dem tyndt (ca. 3 mm) ud på et meldrysset bord.
Steg dem på en tør og meget varm (jern)pande.
Pres dejkanterne mod panden, så der dannes lufthuller.
Vend brødet, når der er dannet brune pletter og bag på den anden side.

 
Pensl til sidst overfladen med lidt smeltet smør.
Og så er dine chapati klar til at blive serveret lune som tilbehør.

 
Tips til chapati
Chapati er en slags fladbrød, der oprindeligt stammer fra det indiske køkken. Chapati fladbrød laves uden gær og skal derfor ikke bruge tid til at hæve. Du kan eventuelt lave dejen dagen i forvejen og sætte den tildækket i køleskabet. Så har du ikke ventetid, mens dejen hviler.

 
Chapati brødene kan bruges som tilbehør til varme retter til for eksempel supper eller indiske retter. Prøv fx at lave chapati til chicken tikka.
Du finder vores opskrift på chicken tikka her.

 
Du kan også prøve at lave en anden type fladbrød med gær. De hedder naan, og er også en klassiker i det indiske køkken.
Du finder opskriften på naan brødende her.

 
Chapati fladbrød kan næsten erstatte knive og gafler, da det oftest kan bruges som en slags ”ske” – og så får du jo også sparet lidt på opvasken.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine chapati fladbrød.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her