Logo

Montpellier smør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Montpellier smør

 
Et spændende tilbehør til både kogte og stegte fiskeretter, samt til skaldyr. Dette velsmagende smør serveres til varme grønsager. Se den bedste opskrift her
Arbejdstid: 15 min. Afkøles: 30 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Montpelliersmør
125 g (usaltet) smør
1 hårdkogt æggeblomme
1 spsk olie
1-2 fed hvidløg
4 spsk hakkede krydderurter (fx brøndkarse, estragon, persille og kørvel)
2 spsk hakket syltet agurk (cornichons)
2 ansjosfileter
1 spsk kapers
1 skalotteløg
evt. lidt salt
*
Sådan laves Montpelliersmør
1. Rør smørret blødt.

 
2. Passer æggeblommen gennem en sigte og rør den i smørret. Rør olien i.

 
3. Pil hvidløgsfeddene, knus dem og rør dem i smørblandingen sammen med de hakkede krydderurter og syltet agurk.

 
4. Mos ansjosfileterne eller hak dem fint.
Hak kapersene og bland begge dele i smørret.

 
5. Pil skalotteløget og hak det fint eller riv det.
Bland det i smørret lidt ad gangen, til passende smag.

 
6. Gnid smørret gennem en sigte og rør det godt igennem.

 
7. Smørret kan nu serveres blødrørt, eller det kan rulles ved hjælp af alufolie eller fugtigt pergamentpapir og stilles koldt, til det serveres i skiver.

 
Tips: Specielt egnet til fiskeretter, men også til lyse kødretter.
Skal smørret serveres i skiver, holder det sig bedst serveret i en skål med isvand.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 uger.

 

Se opskrifter fra Montpellier

 
INFO: Montpellier er en by i det sydlige Frankrig. Den er præfektur i departementet Hérault. Indtil strukturreformen i 2016 var byen også præfektur i regionen Languedoc-Roussillon, der nu er en del af Occitanie. Byen er Frankrigs 8. største by målt på indbyggertal. 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.598 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her