Et fyldigt og velsmagende urtesmør. Lækkert tilbehør over fiskefilet eller kyllingebryst før eller lige efter tilberedning, og til varme grønsager.
Rækker til 10 personer. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 15 min. Nedkøling:
2 timer.
# Ingredienser
100 g friske spinatblade, skyllede
100 g brøndkarse
100 g blandet persille, kørvel, purløg og estragon
100 g skalotteløg, groft hakket
10 små agurker/cornichoner
4 tsk kapers
8 fed hvidløg, pillede og hakket
10 ansjosfilet
8 hårdkogte æggeblommer (ubehandlede)
2 rå æggeblommer (ubehandlede)
500 g usaltet smør, blødgjort (ikke smeltet)
1 tsk salt
friskmalet sort peber
35 ml olie
evt. lidt citronsaft / vineddike
* Tilberedning
1. Blancher spinat (hvis frisk) og brøndkarseblade i kogende
vand i 1 minut - opfrisk dem i iskoldt vand, og tryk derefter tørt.
2. Anbring dem i en foodprocessor med urter, skalotteløg,
agurker, kapers, hvidløg, ansjoser, æggeblomme, hårdkogt æggeblomme og
blødgjort smør.
3. Tilsæt evt. lidt citronsaft / vineddike
Krydr med salt og peber, bland derefter til glat masse.
Tilsæt lidt olie i en jævn stråle, så blandingen får
den rette konsistens.
Behandl ikke længere end nødvendigt.
4. Vend ud på folie, og rul det til en pølseform.
Opbevares i køleskab, indtil det skal serveres, og skæres
derefter i skiver.
Se opskrifter fra Montpellier
INFO: Montpellier er en by i det sydlige Frankrig. Den er
præfektur i departementet Hérault. Indtil strukturreformen i 2016 var byen også
præfektur i regionen Languedoc-Roussillon, der nu er en del af Occitanie. Byen
er Frankrigs 8. største by målt på indbyggertal.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------