Mujaddara er en enkel og meget velsmagende linse/risret fra
Mellemøsten. Server den som vegetarisk hovedret for to eller som tilbehør for
fire personer.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 40-60 min. Fryse-egnet.
2-4 personer.
# Ingredienser til Mujaddara - lækker linse-ris ret:
500 g løg (fintsnittet)
2-3 spsk olie
150 g grønne eller brune linser (ikke røde)
150 g lange ris (brune eller hvide)
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
bredbladet persille (hakket)
salt og peber
Tilbehør: evt. naanbrød og chutney eller yoghurt
*
Sådan laver du Mujaddara - lækker linse-ris ret:
Steg løgene bløde og gyldne i en gryde med olie 15-20 min.
Vend afdryppede linser og ris i løgene og tilsæt krydderier
og 1 tsk salt.
Tilsæt % liter vand, rør rundt og giv det et opkog.
Skru ned, og lad retten simre under låg, til linser og ris
er møre - 20-40 min.
(efter typen af ris og linser - se kogetiden på pakkerne).
Smag til med salt og peber og server med persilledrys.
HUSK at lægge linserne i blød dagen før eller om morgenen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD