Logo

Rouille let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rouille let og godt 

 
Rouille er en sydfransk specialitet, der serveres i fiskesupper, især Bouillabaisse.

Tilbehør Sauce. Arbejdstid: 15 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Rouille
2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
1 skive daggammelt franskbrød
2 spsk olie salt
1 knsp cayennepeber
*
Sådan laves Rouille
1. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og hak dem meget fint.
Pil hvidløgene og hak også dem fint.
Eller skær begge dele i mindre stykker og hak dem fint i foodprocessor.

 
2. Kom de hakkede peberfrugter og hvidløg i en skål. tilsæt smuldret franskbrødskrumme og olie, og rør det godt sammen.

 
3. Krydr med salt og cayennepeber, smagen må gerne være stærk, men ikke brændende.

 
Tips: En mellemstor, kogt fintreven kartoffel kan erstatte franskbrødskrummen.
I Frankrig koges kartoflen ofte i fiskesuppen, så får den suppens fine krydring.
Rouille kan smages til med lidt citronsaft.
Rouille kan også laves med æggeblommer smagt til med en anelse safran.
Denne form for rouille serveres til suppen og bruges meget til at dyppe brødet i.
Se i øvrigt Aïoli.

 

Se de bedste opskrifter med Rouille


INFO: Rouille er en pikant fransk sauce der stammer fra Provence. Rouille er lavet på olie rørt med chili (rouille var før i tiden lavet på stødt spansk cayennepeber, men nu kan chili anvendes for at få en skarpere smag), knust hvidløg og safran. Saucen kan tyndes med lidt fiskesuppe og kan være tilsat fiskelever, hvis man har. Rouille anvendes bl.a. som smagsgiver i den klassiske middelhavssuppe bouillabaisse, der er lavet på fisk og skaldyr. I nyere tid har man også anvendt æggeblomme i rouillen og derved nærmet sig hvidløgsmayonnaisen Aïoli, og i flere opskrifter anvendes der nu både brødkrumme og kogte mosede kartofler, så de to saucetyper har nærmet sig meget hinanden.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.302 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her