Logo

Små mandelhorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små mandelhorn 


Denne lækre tyske klassiker fås i enhver bagerbutik dernede, men du behøver ikke at rejse så langt for at smage dem. Prøv at lave dem selv! - Det bliver så godt

Til 16 stykker. Tilberedning: 1 time plus tid til afkøling.

# Ingredienser

200 g ren, rå marcipan

100 g flormelis

1 æggehvide

3 dråber bitter mandelessens

200 g mandelflager

100 g letbitter overtræks-chokolade

evt. en smule palmin

 
* Tilberedning
1. Marcipanen rives groft.
Med dejkrogene på elpiskeren røres den til en glat masse med flormelis, æggehvide og mandelessens.
Drys 75 g mandler ud på 2 plader med bagepapir.
Kom marcipanmassen i en sprøjtepose med stort hul i tyllen og sprøjt 16 små horn ud på mandlerne.
Drys resten af mandelflagerne over og tryk dem lidt fast.

 
2. Mandelhornene bages gyldne i den forvarmede ovn ved 180 °C (varmluft 160 °C) i 15-17 min. Lad dem køle af på pladerne.
(Resten af mandelflagerne på pladerne kan fx bruges til at drysse på desserter.)

 
3. Overtrækschokoladen hakkes og smeltes i varmt vandbad.
Massen røres glat, den må ikke blive mere end håndvarm.
Eventuelt tilsættes en smule palmin.
Enderne af de helt afkølede horn dyppes i chokoladen.
Lad dem dryppe godt af og tørre.

 
Energi pr. stk.: 4 g protein. 13 g fedt. 15 g kulhydrater = 193 kcal (810 kJ)

 
Små mandelhorn

NED I DÅSEN
Småkager bør man opbevare i tæt tillukkede metaldåser, de forskellige slags kager hver for sig. Ikke i plastikdåser, for der bliver kagerne bløde. Læg pergamentpapir mellem hvert lag småkager, så de ikke klistrer sammen. Hvis det er småkager, der skal være bløde, fx kokosmakroner, så læg et par stykker æble eller rugbrød i dåsen til dem. Udskift æblet eller brødet med nogle dages mellemrum.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her