Logo

Soljanka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Soljanka

 
Denne russiske suppe er blevet berømt langt ud over Østeuropas grænser. Her et forslag til en lettere og mere elegant version end den klassiske - Du får succes med denne opskrift 🎵
Til 4 personer. Tilberedning: 40 min.

 
# Ingredienser
600 g roastbeef
1 rød og 1 gul peberfrugt
600 g spidskål
200 g løg
4 spsk olie
salt og peber
2 fed presset hvidløg
4 spsk peberfrugtpasta fx ajvar, fås i indvandrerbutikker
1 l grønsagsbouillon
100 g syltede agurker med 1 dl lage
sukker
2 spsk hakket persille

 
* Tilberedning
1. Fedtkanten skæres af kødet, før det skæres i ca 3 cm store terninger.
Peberfrugterne gøres i stand og skæres i 2 cm store terninger.
Spidskålen gøres i stand og skæres i 1 cm brede strimler.
Løgene hakkes fint.
Kødet brunes kraftigt på alle sider i en gryde i 2 spsk varm olie.
Det krydres godt med salt og peber og tages op af gryden.
 
2. Løg, peberfrugt, spidskål og hvidløg svitses i gryden i 2 spsk olie.
Peberfrugtpastaen steges med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber.
Bouillonen hældes ved, det hele bringes i kog og koger videre under låg ved middel varme i 20 min.
De syltede agurker skæres i terninger og hældes efter 15 min kogetid i gryden sammen med lagen.

 
3. Kødet kommes tilbage i gryden og blandes med de øvrige ingredienser.
Det koges med i 2 minutter.
Smag suppen til med salt. peber og evt. et nip sukker. Drys persille over.

 
Energi pr. portion: 40 g protein. 18 g fedt, 11 g kulhydrater = 370 kcal (1552 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
INFO: Soljanka er en syrlig, krydret suppe fra det ukrainske og russiske køkken. Hovedingrediensen er enten kød, fisk eller svampe, og der er altid syltede agurker i suppen. Derudover ofte hvidkål og evt. tomater eller tomatkoncentrat. Serveres typisk med citron.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her