Tagliatelle med skinkesauce er nemt og det tager kun 20 min
at lave og er et sikkert hit! Her finder du de nemme, lækre og indbydende
retter med pasta og skinke.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min.
# Ingredienser
300 g tagliatelle
(grøn båndspaghetti)
2 tsk salt
1 spsk olie
Skinkesauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
1 dl bouillon
1½ dl kaffefløde
100-150 g frosne ærter
3 skiver frokostskinke
4 spsk reven
pecorino eller parmesan ost
salt, peber fra
kværn
* Tilberedning
1. Bring en stor
gryde vand i kog, tilsæt salt og olie samt tagliatellen.
Lad det koge efter anvisningen på pakken (ca. 10 min.) til spaghettien er al
dente, dvs. mør, men ikke udkogt.
Hæld den op i en
sigte og lad den dryppe af.
2. Smelt smørret i
en kasserolle, rør melet i på en gang og spæd med bouillon og fløde.
Tilsæt de frosne
ærter og kog dem møre.
3. Skær skinken i
tynde strimler, der varmes i saucen.
Rør den revne ost i,
lad den smelte og smag saucen til med salt og peber.
4. Hæld saucen over
tagliatellen og vend det hele godt.
Serveres straks,
evt. med flute til.
INFO: Tagliatelle, tagliatelli,
og tagliolini er en traditionel type pasta fra Emilia-Romagna og
Marche-regionerne i Italien. Individuelle stykker tagliatelle er lange, flade
bånd, der ligner i form som fettuccine og er typisk ca 6,5 til 10 mm brede.