Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Bagetid, aubergine: 35-40 min. Skal trække: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Tahina med aubergine
1 stor aubergine (ca. 300 g)
4 spsk tahina
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
2 spsk olie
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Tahina med aubergine
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Læg auberginen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen 35-40 min,
til skallen begynder at løsne sig.
2. Tag auberginen ud og lad den køle af et øjeblik.
Pil skallen af og skær auberginekødet i terninger.
3. Gnid aubergineterningerne gennem en sigte eller purér dem
i blender.
4. Pil og hak hvidløget.
Rør det purerede auberginekød med hvidløg, tahina,
citronsaft og olie.
Krydr med salt og peber.
Lad det trække køligt ca 1 time inden serveringen.
Tips: Server tahinaen som forret sammen med agurke-
eller courgetteskiver med Fransk
dressing, Gulerødder,
marinerede og Flûtes.
Tahinaen kan også serveres som fyld i Pitabrød,
gerne sammen med Falafel.
Se alle de bedste opskrifter med Tahina
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------