Frokost Forret. Arbejdstid: 15 min. Skal trække: gerne 30 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Torskerognssalat, græsk – Taramásalata
350 g blød, røget torskerogn
5 spsk olie
3 spsk citronsaft
1-2 fed hvidløg
salt og hvid peber
*
Sådan laves Torskerognssalat, græsk – Taramásalata
1. Vælg en blød rogn.
Skær den igennem og skrab den fri af hinderne ned i en skål.
Rør den løs, gerne med en træske, der ikke maser rognen.
Rør olie i lidt ad gangen, til konsistensen er som en tyk
puré.
2. Smag pureen til med citronsaft.
Pil hvidløget og smag salaten til med knust hvidløg,
friskkværnet peber og salt.
Lad gerne salaten trække ½ time køligt og tildækket.
Server salaten med ristet rugbrød, Flûtes, grahams, Baguette
eller Bondebrød.
Tips: Salaten kan pyntes med karse og/eller sorte
oliven.
Citronbåde kan serveres til.
Taramá er navnet på en tør ret, saltet, letrøget torskerogn,
der fås i Grækenland.
Den smager ikke så kraftigt som vores røgede rogn.
Salaten kan laves af halv mængde røget rogn og halv
almindelig kogt torskerogn, det giver en mildere smag.
Et lille fintrevet løg kan erstatte hvidløg. Brug en god olie,
se Olie.
Se alle de bedste opskrifter med Torskerogn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Taramasalata eller taramosalata er en græsk meze lavet
af tarama, den saltede og hærdede rogn af torsk, karpe eller grå multe blandet
med olie, citronsaft og en stivelsesholdig base af brød eller kartofler,
eller nogle gange mandler.
----------- ooo OÔO ooo -----------