Denne opskrift på Toscabunde stammer oprindeligt fra Italien. Én ting er at bundene er rigtig skønne med deres søde bund og sprøde karamelagtige top.
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 40 min. Bagetid: 2 x 20
min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. Antal: 4 stk.
# Ingredienser
til Toscabunde
200 g smør
200 g sukker (ca. 2⅓
dl)
200 g mandler (ca. 4 dl)
2 dl (piske)fløde
60 g hvedemel (ca. 1 dl)
Bagepapir
*
Sådan laves Toscabunde
1. Sæt ovnen på 180 °C.
Skold og smut mandlerne og hak dem fint.
2. Kom smør, sukker og fløde i en gryde og bring det i kog
under omrøring.
Lad blandingen koge svagt, til den er blank og sukkeret
opløst.
Tag gryden fra varmen og tilsæt de finthakkede mandler og
mel.
Rør dejen jævn.
3. Beklæd 2 bageplader med bagepapir og aftegn 2 cirkler med
en diameter på ca 20 cm på hver.
Fordel dejen i de aftegnede cirkler.
Bag 2 bunde midt i ovnen i ca 20 min, til de er lysebrune og
gennembagte.
4. Bag de resterende bunde.
Lad dem køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Tosca-bundene kan lægges sammen med forskellige
slags kagecreme, fx Kagecreme,
enkel, Kastanjepuré,
sød, Chokolademousse
til kager og desserter eller mokkacreme, se Eclairs.
Eller bundene kan lægges sammen med flødeskum, der er
iblandet stykker af frisk og/eller henkogt frugt.
Dejen kan også anbringes på bagepladen med to skeer i små
cirkler, bages som ovenfor og blot serveres som kager til kaffen eller som
tilbehør til is.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Tosca
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Tosca er en opera i tre akter af Giacomo Puccini
komponeret 1900. Handlingen foregår i Rom omkring 1800. librettoen er af Luigi
Illica og Giuseppe Giacosa, og baserer sig på Victorien Sardous drama i fem
akter La Tosca. Puccini så dette stykke på fransk med Sarah Bernhardt i
hovedrollen i Milano i 1889.
----------- ooo OÔO ooo -----------