Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 10-12 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Tournedos Rossini
4 skiver oksemørbrad (ca 3 cm tykke)
4 skiver franskbrød
100 g smør
Madeirasauce:
2 skalotteløg
20 g smør
1 dl (tør) madeira
4 dl kalvefond
1 spsk maizenamel
salt peber
Pynt:
125 g gåseleverpostej
1 lille ds trøfler (25 g)
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Tournedos Rossini
1. Hvis kødet står i køleskab, skal det tages ud senest 1
time før stegning, ellers holder stegetiderne ikke, men må forlænges med 1-2 min.
Bind ufarvet bomuldsgarn om kødskiverne, så de holder
faconen.
Madeirasauce:
2. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
3. Smelt smørret i en gryde og svits løgene klare.
4. Tilsæt madeiraen og lad den koge ind til det halve.
5. Tilsæt kalvefonden og lad den koge godt igennem.
Smag til med salt og peber og jævn med maizenamelet udrørt i
koldt vand.
Lad saucen koge igennem.
Tournedos:
6. Varm en tykbundet (jern)pande godt igennem.
Lad halvdelen af smørret bruse af på panden.
Tør kødskiverne og krydr dem med peber, men vent med saltet,
det trækker saften ud til overfladen, der får svært ved at danne skorpe.
Steg kødskiverne ca 3 min. på hver side, hvis de skal være
røde og ca 4 min. på hver side, hvis de skal være rosa.
7. Læg kødet på et varmt fad, drys det behersket med salt og
lad det hvile 4-5 min.
Hviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.
8. Skær franskbrødsskiverne ud i samme størrelse som kødet.
Steg dem på panden i resten af smørret og læg dem på et fad
eller på tallerkener.
9. Fjern bomuldsgarnet og læg tournedoserne på hver sin
brødskive.
Læg en skive gåseleverpostej på hver tournedos sammen med
trøfler i tynde skiver.
Server straks og server saucen, pillekartofler og fx
haricots verts til.
Se alle de bedste opskrifter med Tournedos
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
INFO: Tournedos Rossini er en fransk bøfret, opkaldt efter
komponisten fra det 19. århundrede Gioachino Rossini. Dens opfindelse
tilskrives enten den franske mesterkok Marie-Antoine Carême, Adolphe Dugléré
eller Savoy Hotel-kokken Auguste Escoffier.
----------- ooo OÔO ooo -----------