Logo

Tyndbrød, svenske, sprøde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyndbrød, svenske, sprøde 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 45 min. Bagetid: 4-5 min. pr. plade. Middelsvær at lave. Lav pris. Mængde: 20 stk.

 
# Ingredienser til Tyndbrød, svenske, sprøde
25 g gær
2 dl vand
½ dl olie
½ tsk salt
175 g rugmel (3 dl)
200 g hvedemel (3 dl)
*
Sådan laves Tyndbrød, svenske, sprøde
1. Smuldr gæren i en skål.
Lun vandet knap håndvarmt (35°C) og opløs gæren heri.
Rør olie og salt i gærvæsken.

 
2. Tilsæt de to slags hvedemel lidt efter lidt. Gem lidt til udrulning.
Ælt dejen smidig.

 
3. Sæt ovnen på 250 °C.
Del dejen i 20 stykker og tril dem til boller.
Drys hver bolle med lidt hvedemel og rul den tyndt ud med en kagerulle til plader med ca 18 cm i diameter.
Prik dejpladerne på begge sider med en gaffel.
Løft dem forsigtigt med paletkniv over på en letsmurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir, 2 tyndbrød på hver plade.

 
4. Bag brødene 4-5 min på ovnens midterrille, se til, at de ikke bliver for mørke i kanten.
Skal tyndbrødene være bløde skal de kun bages 3 min.

 
5. Lad brødene svale utildækket på en bagerist.

 
Tips: Serveres til sildebord. Opbevar de sprøde tyndbrød i en uforet kagedåse.
Efter svensk skik kan dejen krydres med lidt fennikel eller anis. ¼ tsk hjortetaksalt kan tilsættes sammen med olie og salt, det gør brødene mere skøre.
Brødene kan også »bages« på en hed jernpande.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.486 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her