En solid ret, som er til at blive mæt af. Forberedelserne varer kun en halv time, resten går af sig selv - Du får succes med denne
opskrift
Til 2 personer. 💋 Er du alene så halvér
ingredienserne. Tilberedning: 50 min.
# Ingredienser
500 g kartofler
3 dl mælk
2 dl piskefløde
1 laurbærblad
½ tsk salt
1 dåse surkål (580 g drænet vægt)
1 mellemstort løg
1 spsk olie
200 g blandet hakkekød, fx kalv og flæsk
salt, peber og ½-1 tsk paprika, edelsüss.
1 tsk kommen
* Tilberedning
1. Kartofler skrælles og skæres i 2 mm tynde skiver.
Kartoffelskiverne koges i 3 dl mælk, 2 dl piskefløde, 1
laurbærblad og ½, tsk salt i 10 minutter ved middel varme under omrøring.
Gryden stilles til side.
1 dåse surkål skylles igennem og stilles til afdrypning i en
si.
Løg hakkes groft.
4 spsk pizzaost
2. Olie varmes op på en pande og løgene steges
glasagtige.
Hakkekød tilsættes og steges i 4-5 minutter under omrøring.
Kødet krydres med salt, peber og paprika.
Surkålen og 1 tsk kommen tilsættes og steges med ved middel
varme i 3-5 minutter.
Rør i panden af og til.
3. Et gratinfad (15x15 cm) smøres.
Læg skiftevis et lag kartofler og et lag surkåls-kødblanding
i fadet i 4 lag.
Hæld resten af flødemælken fra kartoflerne over og drys med
3-4 spsk pizzaost.
4. Bag retten på mellemste rille i den forvarmede ovn
i 20-25 min ved 200 °C (varmluft 180 °C).
Lad gratinen hvile i 5 minutter.
Energi pr. portion: 37 g protein, 63 g fedt, 37 g kulhydrat
= 879 kcal (3680 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.