Logo

Fisk, røgning af

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk, røgning af 

 
Næsten alle fisk kan røges, men de fede fisk som bækørred, makrel, ål, laks og sild er bedst. Fisk til røgning skal ikke veje over ½ kg. Gør fiskene i stand. Rundrens dem som vist i billedserien under Fisk, men lad hoved, hale, finner og skæl sidde.

 
# Ingredienser til røgning af fisk
Saltlage:
300 g salt pr. l vand
1 l saltlage pr. kg fisk
*
Sådan røges fisk:
Læg fiskene i saltlagen. Lad dem ligge i lagen i 2 timer.
Efter saltning skylles fiskene i koldt vand. Tør dem i et rent viskestykke.

 
Der findes røgovne på markedet, men man kan også bygge sin egen røgovn af en gammel kakkelovn, et cementrør, en olietønde eller lignende. Man må sørge for, at der er gennemtræk og at trækket til ildstedet kan reguleres. Følg brugsanvisningen på røgovnen angående brænde og regulering af røgudvikling.

 
I de små ovne skal fiskene røges 8-10 min. I de større ovne skal fiskene røges i ½-1 time. Mærk, om fisken har fået nok, ved at trække i rygfinnen. Hvis den går let af, er fisken færdig. Hjemmerøget fisk er ikke røget i samme grad som industrirøget fisk, fisken bør derfor spises senest 1-2 dage efter røgning.

 
Billede foroven: Rygeforsats som sættes på selve grillen og grill låget passer på toppen. Det gav pludseligt en ovn, hvor man kan hænge madvarerne til røgning i stedet for at de ligger på grillen's rist.


Fisk, røgning af 

Røgede sild fra Bornholm.

 
Se de bedste opskrifter med Røgede fisk 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her