Logo

Røget fisk er godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røget fisk er godt

 
Det er ikke uden grund at røget fisk er så populært. Det er nem mad med mange variations-muligheder - og desuden er det billigt

 
Røgede sild og makrel
Hvis De er så heldig at bo i nærheden af et røgeri, hvor man sælger friskrøget fisk, så ved du, hvor vidunderligt det smager.
Man kan bøde på den lidt kedelige »tørre« smag i »pakkefisken«, man køber i supermarkedet, ved at lune fisken i folie i ovnen, evt efter at have smurt den med lidt olie. Men der er intet, der kan sammenlignes med den friske smag og duft af nyrøget fisk. Egentlig er tilbehøret til røget fisk, i hvert fald til sildene, uhyre traditionelt: rå æggeblomme eller røræg; hakkede radiser eller klippet purløg. Men de smager også godt med en blanding af finthakket, hårdkogte æg og hakkede kapers - eller med en kold kryddersauce til (se opskrift). 

 
Mange spiser også de røgede sild som salat, dvs. at man plukker silden i mindre stykker, der blandes med hakket æg og purløg, evt bundet sammen med lidt mayonnaise eller cremefraiche. Den røgede makrel serveres som oftest varm. Den kan lunes i ovnen eller på havegrillen. Rens den først og læg kødet tilbage i skindet, inden man varmer den. Makrellen kan serveres med lune røræg, men som middagsret giver man næsten altid kogte kartofler eller en kartoffelsalat til. Drys den lune fisk med rigtig grovmalet peber; det er en dejlig kombination.

 
Røget sild eller makrel (især en rest) er glimrende som fyld i en grøn salat Dressingen må ikke være for sød, og det smager godt med rigeligt drys af krydderurter.

 
Den røgede laks
Man kan ikke komme uden om at røget laks er luksusmad. Men, det er sandelig også en lækker bid. Husk, at gravlakssaucen kun hører til den gravade version. Til den fine, røgede laks hører der blot citronbåde, frisk dild og måske en meget fin krydderurtesauce lavet af ren cremefraiche.

 
Røget forel eller ørred
I de senere år har man også kunnet købe røgede foreller og røgede ørreder. Kødet er naturligvis finere i disse fisk end hos deres slægtninge sildene og makrellerne, men ellers spises de på samme vis med ganske enkelt tilbehør. Middagsforeller smager i øvrigt dejligt med flødestuvede kartofler eller flødestuvet spinat.

 
Røget torskerogn
Frisk, røget torskerogn fås ikke alle steder, men det er en delikatesse, som man ikke må snyde sig selv for, hvis man kan skaffe den.
Nogle steder får man en meget blød rogn, som er bedst egnet til pålæg eller som ingrediens i en dip. Andre steder fås den røgede rogn i næsten samme konsistens som almindelig kogt rogn, der kan skæres i skiver og steges. Den bløde rogn skal skrabes ud af hinderne, før man anvender den.

Fx er den meget lækker i en soufflé, som vi bringer opskriften på HER


Røget fisk er godt 

Røget makrel er billig og velsmagende mad.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her