Logo

Syltetøj af solbær og ribs – for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltetøj af solbær og ribs – for børnekokke 

 
Sådan laver du dit egen lækre hjemmelavede syltetøj med solbær og hindbær. Få den lette opskrift med 2 af sommerens sødeste bær her.
Til ca 4 dl - et mellemstort syltetøjsglas

 
# Ingredienser
250 g pillede bær - fx ribs og solbær
½ citron
2½ dl sukker (200 g)

 
* Tilberedning
Nip bladene af bærrene. Fjern stilkene.
Skyl bærrene i koldt vand i et dørslag.
Kom dem i en gryde.
Pres citronen, og hæld citronsaften i gryden.
Kog langsomt op, og rør med en grydeske.
Kog ved svag varme ca 10 min.
Kom sukker i gryden, og kog et par min. mere.
Hæld syltetøjet gennem en si over en skål, og kom bærrene i et rent syltetøjsglas.

 
Hæld sukkerlagen tilbage i gryden, og kog den ind til en tyk sirup.
Det tager ca 10 min.
Hæld siruppen over bærrene i glasset.
Lad syltetøjet køle af.
Det kan holde sig i ca. 4 uger i køleskabet.

 
Se alle opskrifter For børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her