Sådan laver du dit egen lækre hjemmelavede syltetøj med solbær og hindbær. Få den lette opskrift med 2 af sommerens sødeste bær her.
Til ca 4 dl - et mellemstort syltetøjsglas
# Ingredienser
250 g pillede bær - fx ribs og solbær
½ citron
2½ dl sukker (200 g)
* Tilberedning
Nip bladene af bærrene. Fjern stilkene.
Skyl bærrene i koldt vand i et dørslag.
Kom dem i en gryde.
Pres citronen, og hæld citronsaften i gryden.
Kog langsomt op, og rør med en grydeske.
Kog ved svag varme ca 10 min.
Kom sukker i gryden, og kog et par min. mere.
Hæld syltetøjet gennem en si over en skål, og kom bærrene i
et rent syltetøjsglas.
Hæld sukkerlagen tilbage i gryden, og kog den ind til en tyk
sirup.
Det tager ca 10 min.
Hæld siruppen over bærrene i glasset.
Lad syltetøjet køle af.
Det kan holde sig i ca. 4 uger i køleskabet.
Se alle opskrifter For børnekokke