Logo

Tre slags chutney - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tre slags chutney - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Chutney er et godt tilbehør fx til indisk mad. Chutney består her af indkogt frugt med sukker og krydderier, samt eddike for at forbedre holdbarheden. Sursødt og krydret til vildt og andet godt kød

 
Mangochutney (foto)
Fersken Chutney
Abrikos chutney

 

Mangochutney

# Ingredienser
3 mangofrugter (500 g frugtkød)
125 g rosiner
2 hvidløg
15 g frisk ingefær
1 rød chilipeber
1 spsk stødt paprika
1 spsk stødt cayennepeber
½ l eddike
500 g krystalmelis
geleringsmiddel (fx Dr. Oetker eller Tørsleffs Rød Melatin)
 (følg brugsanvisningen på posen)
 
* Tilberedning
Mangofrugterne skrælles og skæres i mindre stykker.
Rosinerne overhældes med kogende vand, trækker i 10 min., og tørres.
Pil og hak hvidløgene. Ingefæren knuses og kommes i en skål sammen med hvidløg, ingefær, chilipeber, paprika og cayenne og 4 spsk eddike.
Lad det trække under låg i 10 mm.
Mangostykkerne, den resterende eddike og sukkeret blandes med krydderierne og småkages i ca. 40 min under stadig omrøring.
Geleringsmidlet tilsættes.
Til sidst tilsættes rosinerne.
Chutneyen skal opbevares i køleskab, den kan holde sig i ca. 4 uger.

 

Fersken Chutney

# Ingredienser
1 kg saftige ferskner
2 løg
1 spsk smør
250 g farin
20 cl sherryeddike
1 spsk karry
½ tsk stødt ingefær
salt og friskmalet hvid peber
50 g stenfri rosiner
 
* Tilberedning
Giv fersknerne et krydsformet snit og læg dem i kogende vand.
Så snart skindet løsner sig, overhældes de med iskoldt vand, og skindet trækkes af.
Frugtkødet skæres i småstykker.
Løgene pilles og hakkes.
Smørret opvarmes i en gryde, og når det er bruset af, tilsættes løgene,
som snurrer, til de er klare.
Ferskenstykkerne og sukkeret tilsættes og efter et par min sherryeddiken.
Koges ved svag varme i ca. 20 min.
Chutneyen smages til med krydderierne, og til sidst blandes rosinerne i.

 

Abrikos chutney

# Ingredienser
1,5 kg abrikoser
750 g løg
2 spsk salt
1 strøget tsk friskmalet sort peber
10 stødte sennepskorn
750 g melis
30 g skrællet, frisk ingefær i småstykker
1 spsk reven appelsinskal
6 spsk appelsinsaft
½ l vineddike
 
* Tilberedning
Abrikoserne vaskes og deles. Stenene fjernes.
Løgene pilles og skæres i tynde skiver.
Abrikoser og løg lægges i en gryde, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Gryden bringes i kog og småkager en god time.
Chutneyen hældes på rene, skoldede glas, og lukkes til.
Chutneyen kan højst holde sig frisk i 4 uger.
 
Chutneys, der i reglen serveres kolde, men også varme eller lunke, kommer oprindeligt fra Ostindien.

 

Til toppen

 

Se alle de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade og gelé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 896 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?



Effektiv reklame - klik her