Logo

Gulerodssoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodssoufflé 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Bagetid: ca. 30 min. Svær at lave. Lav pris. (4 personer) 

 
# Ingredienser til Gulerodssoufflé:
300 g gulerødder

 
Soufflédej:
50 g smør
90 g hvedemel (ca 1½ dl)
½ l mælk
4 æg
75 g reven gruyère eller emmentaler
salt og peber
smør til formen

 
Tilbehør:
75 g smør
Souffléform. ca 1½ l
*
Sådan laves Gulerodssoufflé:
1. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
Blend dem til en ensartet puré eller passer dem gennem en sigte.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
Soufflédej:
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde, uden at det tager farve.
Tilsæt melet, rør det glat og spæd med mælken under konstant omrøring.
Saucen skal være jævn, tyk og uden klumper.
Lad den koge et par min.
Tag den fra varmen.

 
3. Skil æggene og rør blommerne enkeltvis i saucen.

 
4. Tilsæt herefter reven ost, gulerodspuré, salt og peber.

 
5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i gulerodsmassen.

 
6. Hæld dejen i en smørsmurt souffléform; den må kun være 3/4 fuld, da souffléen hæver.
Bag den nederst i ovnen i ca. 30 min., til den er høj, gylden og gennembagt. Server straks og server rørt eller smeltet smør til.

 
Tips: Som ved alle souffléer gælder det, at man bør vente på souffléen - aldrig omvendt. Enhver god soufflé synker lidt sammen, når den tages ud af ovnen. Det gør ikke noget.

 
Se flere opskrifter med Gulerod

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her