Logo

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven

 

De lækreste bagte spidskål, der er fyldt med suveræne grønsager, som tilføjer en ekstra god smag.
Fyldt spidskål er en opskrift på en dejlig nem og sund ret.
4 personer

 
# Ingredienser
1-2 spidskålshoveder
salt og peber
1 dl olie
600 g nye kartofler

 
GRØNSAGER:
3 nye løg
8-10 fed hvidløg
8-10 forårsløg
skal af 1 usprøjtet citron
10 hakkede sorte oliven
12-16 grønne asparges
100 g friskbælgede ærter
1 bdt. portulak (eller brøndkarse eller bredbladet persille)

 
DESUDEN:
frisk merian eller løvstikke
kogt knust peber
finthakket frisk chili

 
* Tilberedning

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven 
1. Kassér de yderste grove blade på kålen og
blancher den i saltet vand 4-5 min.
Afkøl let, dryp dem af og del kålen i blade.
Fjern det grove fra stilkenden.

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven 
2. Beklæd 4 portionsforme eller ringe
med et godt lag kålblade.
Krydr med salt, peber og olie.
Stil formene i et ildfast fad.

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven 
3. Kog de vaskede kartofler med skrællen på.
Hæld vandet fra, gem lidt kartoffelvand og
mos dem groft med en gaffel.
(Er det ikke nye kartofler skal de skrælles)
Smag til med salt og olie, og hold dem varme.

 
Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven
4. Fordel de mosede kartofler i formene så det
går ca. halvt op, dæk med et fugtigt klæde og
stil dem i en 125 °C varm ovn, til de er gennemvarme.
Del forårsløgene i 2-3 stykker, pil og flæk hvidløgene,
snit aspargesene groft og del løgene i både.

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven 
5. Klar løgene i lidt olie, tilsæt hvidløg, forårsløg og
1 dl kartoffelvand (eller hønsebouillon) og lidt salt.
Kog under låg til grønsagerne er møre.
Smag til med citron, olie, oliven, kogt knust peber og
evt. chili. Rist aspargesene let i lidt olie. Krydr med salt.

Fyldt spidskål med krydrede grønsager, kartoffel og oliven 
6. Lige inden serveringen vendes ærter,
de grønne blade og krydderurter i løgblandingen.
Fordel det over kartoffel-laget og
fordel de ristede asparges øverst.
Løsn kålen fra formene og
server dem som tærter med ekstra olie til at dryppe over.

 
TIPS: Portulak er en grov krydderurt, der kan bestilles hos grønthandleren. Du kan erstatte den med grov brøndkarse eller bredbladet persille.
Den kogte knuste peber er hel sort peber, der blancheres, afdryppes og knuses i morter.

 
VIN FORSLAG: Fyldig Chardonnay eller kølig Beaujolais (15 °C)

 
Se andre gode opskrifter med Spidskål

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.747 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her