Logo

Æblekage med karamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekage med karamel 

 
Denne æblekage er ikke bare smuk at se på, den smager også fantastisk godt. Arbejdet lønner
sig virkelig her! Total velegnet til gæsteservering.
• Hvis tærten deles i 12 stykker, så indeholder hvert stykke kun 215 kalorier.
Forberedelse 55 min. Tilberedning 30 min. 12 stk.

 
# Ingredienser
3½ dl hvedemel
100 g smør eller margarine
½ dl sukker
1 nip salt
1 spsk hvidvinseddike
1 æg

 
FYLD:
750 g (5-6 stk.) syrlige æbler
1 citron
1+1 spsk smør eller margarine
1½ dl sukker
2 spsk æblejuice

 
* Tilberedning
1. Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i toppen.
Skær fedtstoffet i tern og bland det sammen med sukker, salt,
vineddike og æg i melet.
Hak det hele sammen med en kniv og ælt det derefter til en ensartet dej.
Pak dejen i plastfolie og lad den hvile 30 min i køleskabet.

 
2. Skræl æblerne og skær dem i både.
Fjern kernehusene og skær bådene i tynde skiver.
Pres saften af citronen og dryp den over æblerne.

 
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Ælt dejen hurtigt, rul den ud og beklæd formen med dejen.
Prik bunden med en gaffel.

 
4. Læg æbleskiverne på tærtebunden og fordel 1 spsk fedtstof henover.
Sæt ind i ovnen og bag i 20 min.

 
5. Smelt sukkeret ved svag varme i en gryde, rør forsigtigt.
Hæld æblejuice i under omrøring, inden sukkeret smelter helt.
Kog til en karamelagtig konsistens.

 
6. Tag tærten ud af ovnen og skru op til 250 °C.
Hæld karamellen over og sæt tærten i ovnen yderligere ca. 8 min.
Garner med karamelslør, se Tips.

 
Æblekage med karamel:
Pr. portion: Energi: Kcal 208 = kJ 873
Kulhydrat 32 g Protein 2 g Fedt 8 g (34%) Fibre 2 g

 
Tips


Æblekage med karamel 

Karamelslør:
Smelt 3 dl sukker med 5 spsk vand og bring det langsomt i kog. 
Det er vigtigt, at alle sukkerkrystaller opløses.
Karamellen har den rette konsistens,
når en dråbe stivner i koldt vand.
Stil gryden i et koldt vandbad og gentag følgende, 
til der dannes tråde af sukkerlagen:
Stik en gaffel i sukkerlagen og træk tråde op som stivner 
når temperaturen er rigtig.
Fortsæt med at trække tråde op til de er tynde.
Læg dem som en snoning ovenpå tærten.
Tænk på at sukkerlagen er meget varm og du kan let brænde dig.
 
Se alle de bedste opskrifter med Tærter

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her