 
 
   
Disse kager er gode at lave i
forvejen. Opbevar dem i fryseren til de skal serveres. Byd dem til
eftermiddagskaffen eller -teen. De er bare go'e
• Abrikoser i egen frugtsaft
indeholder mindre sukker end de som er konserverede i sukkerlage. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning
40-50 min. 16 stk. 
 
# Ingredienser
425 g abrikoser i egen saft 
7 skiver sandkage 
2½ dl mager cremefraiche 
1 tsk stødt kanel 
2 æg 
reven skal og saften af ½ appelsin 
 
SMULDRELÅG: 
½ dl mørk farin 
1¼ dl hvedemel 
4 tsk smør eller margarine 
 
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C. 
Sæt risten midt i ovnen. 
Beklæd en lille bradepande med
bagepapir. 
 
2. Lad abrikoserne dryppe af i en si,
gem saften. 
Læg abrikoserne på dobbelt køkkenrulle
så al 
frugtsaft suges op. 
 
3. Læg sandkageskiverne tæt sammen i
bradepanden. 
Fordel de halverede abrikoser ovenpå
kageskiverne. 
 
4. Bland 5 spsk af den gemte abrikossaft
med creme fraiche, 
kanel, æg, reven appelsinskal og appelsinsaft i en skål. 
Bland det godt og hæld blandingen over
kagen med abrikoser. 
 
5. Bag 40 min i ovnen. 
Tag bradepanden ud af ovnen. 
Bland farin, mel og fedtstof til en
grynet masse og 
drys blandingen over kagen. 
Sæt bradepanden i ovnen og bag
yderligere 10-15 min eller 
til overfladen er sprød og gylden. 
Lad kagen svale i bradepanden og skær den så i tern. 
 
SERVERINGSFORSLAG 
Bag kagen i et lille, let smurt ovnfast fad og server den lun 
direkte fra fadet. Byd sorbet, vaniljeis eller vaniljesauce til. 
 
Abrikoskager med smuldrelåg:
Energi pr. stk.: Kcal 139 = kJ 583 
Kulhydrat 16 g Protein 3 g Fedt 7 g
(45%) Fibre 1 g 
 
Tips
 
 
Beklæd bradepanden med bagepapir. 
Kagen deler sig let og smuldrelåget falder af hvis man 
forsøger at tage stykkerne op uden underlag.
 
 
Savoiardi-kager eller andre kager kan anvendes i 
stedet for sandkage.
Udblød dem i abrikoslage, appelsinsaft eller kaffe. 
Server i fadet.
 
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
 
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.