Logo

Kage på plade med forskelligt fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kage på plade med forskelligt fyld 

 
De søde sager, som er med i denne opskrift, er nemme og hurtige at tilberede. Så der er ingen undskyldning for ikke at afslutte måltidet på en festlig måde.
Tilberedningstid: 40 min. Til en ½ bageplade

 
Indhold:
Grundopskrift
Æblefyld
Blommefyld
Abrikosfyld
Kirsebærfyld

 

Grundopskrift

#
1½ dl piskefløde
3 æg
300 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk bagepulver
 
* Tilberedning
Pisk fløden stiv.
Pisk æggene let sammen og pisk massen i flødeskummet i små portioner ad gangen.
Bland mel, sukker og bagepulver og bland det forsigtigt i fløde-æggeskummet.
Beklæd halvdelen af en bageplade med alufolie eller bagepapir.
Pensl evt. med lidt smør og fordel dejen i et jævnt lag.
Bag dejen i en 180 °C varm ovn i 15 min.
 
Vælg fyld:

 

Æblefyld

#
125 g smør
75 g sukker
100 g mandelflager
4 syrlige æbler
4 spsk rasp
1 spsk kanel
1 spsk reven citronskal
6 cl rom
*
Smelt imens smør og sukker og rist mandelflagerne deri.
Skræl æblerne, skær dem i halve og tag kernehuset ud.
Skær de halve æbler i skiver.
 
Tag den forbagte kage ud af ovnen efter endt bagetid, drys med rasp og fordel æblerne over.
Hæld mandelflagerne samt smør og sukker over.
Drys med kanel og reven citronskal og stænk med rom.
Bag æblekagen færdig i den 180 °C varme ovn i 10 min. og server den varm.


Kage på plade med forskelligt fyld 

Blommefyld

#
100 g blommer
200 g sukker
1½ dl cremefraiche
2 æg
1 spsk vaniljesukker
4 cl slivovitz
1 spsk reven citronskal
100 g mandelflager
*
Tilbered en dej som beskrevet i grundopskriften og forbag den.
Udsten blommerne og fordel dem på den forbagte dej.
Pisk sukker, cremefraiche, æg, vaniljesukker og slivovitz sammen og fordel det over sveskerne.
Drys med den revne citronskal og mandelflagerne og bag kagen færdig ved 180 °C i 10-15 min.


Kage på plade med forskelligt fyld 

Abrikosfyld

#
300 g abrikoser
2 dl yoghurt
2 æg
2 spsk Maizena
1 spsk vaniljesukker
75 g sukker
1 spsk reven citronskal
50 g pistacier
50 g pinjekerner
*
Tilbered en dej som beskrevet i grundopskriften og forbag den.
Flæk abrikoserne og udsten dem. Fordel dem på den forbagte bund.
Pisk yoghurt, æg, Maizena, vaniljesukker, sukker samt reven citronskal sammen og fordel det over abrikoserne.
Drys med pistacier og pinjekerner og bag kagen færdig i den 180 °C varme ovn i 10-15 min.


Kage på plade med forskelligt fyld 

Kirsebærfyld

#
300 g kirsebær
1½ dl kvark
¾ dl fløde
2 æg
1 spsk vaniljesukker
75 g sukker
1 spsk reven citronskal
4 cl kirsebærbrændevin
*
Tilbered en dej som beskrevet i grundopskriften og forbag den.
Udsten kirsebærrene og fordel dem på den forbagte bund.
Rør kvark, fløde, æg, vaniljesukker, sukker samt den revne citronskal og kirsebærbrændevinen sammen.
Fordel massen over kirsebærrene og bag kagen færdig i den 180 °C varme ovn i 10-15min.
 
Til toppen

Se de bedste opskrifter med Mad til 1

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller Børnekokke.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her