Logo

Mississippi Mud pie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mississippi Mud pie

 

En klassisk amerikansk pie med smag af marshmallows! Her bagt med nogle få ændringer, som gør fedtindholdet mindre. Uimodståelig god.

Brug letmælks-yoghurt i cremen, i stedet for cremefraiche og du sparer på fedtstoffet.

Forberedelse 40 min + afkøling. Tilberedning 20 min. Ca. 10 stk.

 
# Ingredienser
175 g frosne butterdejsplader
reven skal af ½ appelsin

 
FYLD OG TOPPING:
6 spsk fløde 13%
200 g marshmallows (vanilje)
225 g mørk blokchokolade
4½ dl piskefløde
1½ dl letmælksyoghurt
kakao til garnering

 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Optø butterdejen og
rul den ud på et melet bord til ca. 3 mm's tykkelse.

 
2. Rul appelsinskallen ind i butterdejen (se Tips).
Beklæd en form 23 cm i diameter med løs bund,
med butterdejen.

 
3. Prik huller i dejen med en gaffel.
Læg bagepapir over dejen og tyng den ned med
tørrede bønner el. lign.
Stil formen i ovnen og bag i 10 min.
Fjern bønner og bagepapir.
Bag yderligere 10 min, til dejen er gylden.
Lad svale af.

 
4. Hæld fløde og marshmallows i en gryde.
Varm forsigtigt ved svag varme under omrøring,
til marshmallows er smeltet.
Hak chokoladen groft og læg den i blandingen.
Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad det køle af.

 
5. Pisk 2/3 af fløden stiv og
vend skummet i chokoladeblandingen.
Hæld massen i den forbagte tærtebund.
Afkøl i 2 timer.
Pisk resten af fløden til skum og vend yoghurten i.
Fordel blandingen over pien (se Tips).
Pudr med kakao.

 
FRYSNING
Pak formen med fyldet i plastfolie og frys op til 2 mdr.
Lad den tø op og dæk med toppingen.

 
Mississippi Mud pie:
Energi pr. stk: Kcal 433 = kJ 1818
Kulhydrat 39 g Protein 4 g Fedt 29 g (60%) Fibre 1 g

 
Tips


Mississippi Mud pie 
Det smager godt med appelsinskal i butterdejen.
Det er også godt med fint hakkede nødder og ingefær i dejen.


Mississippi Mud pie 

Anvend en smal paletkniv til at smøre cremen over pien.
Ved særlige lejligheder kan du anvende en sprøjtepose 
med stjerneformet tylle og pynte kagen med fx små rosetter.

 
INFO: En marshmallows også kaldt skumfidus er et stykke slik, der – i sin moderne form – typisk består af sukker, majssirup, pisket æggehvide, vand, gelatine, dextrose og smagsstoffer. Skumfidusen adskiller sig fra andet slik ved sin skum-agtige konsistens. I den traditionelle opskrift anvendtes ekstrakt fra lægestokrose i stedet for gelatine.

 
Se alle de bedste opskrifter med Tærter

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her