Logo

Sachertærte nr. 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sachertærte nr. 1 

 
Sachertorte er en østrigsk kagespecialitet, som den dag i dag serveres på hotel Sacher i Wien. Kagen består af chokoladebunde, der lægges sammen om abrikosmos
Tilberedningstid: ca. 35 min. Bagetid: ca. 1 time Kagebunden er fryseegnet

 
# Ingredienser:
150 g smør
250 g sukker (ca. 3 dl)
150 g mørk chokolade
6 æg
150 g hvedemel (2½ dl)


Fyld og pynt:
200 g abrikosmos (se nedenfor)
150-200 g chokolade
100 g flormelis (2 dl)
2 spsk varmt vand

 
* Tilberedning:
1. Blødgør smørret og rør det godt sammen med sukkeret.
Smelt chokoladen i vandbad og rør den i.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen (gem hviderne).
Rør melet i.

 
2. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Kom dejen i en godt smurt springform, 22 cm i diam.
Bag kagen ved 175 °C i ca. 1 time.
Lad kagen stå lidt i formen, inden den tages ud og afkøles på bagerist.
Del kagen til 2 bunde.

 
3. Fordel ca. halvdelen af abrikosmosen på den nederste bund.
Læg den anden bund over og kom resten af mosen herpå.
Brug en bredbladet kniv.

 
4. Smelt chokoladen i vandbad eller ved svag varme.
Rør flormelis og vand samt olie i.
Fordel denne glasur over kagen.
Lad kagen stå køligt, men ikke i køleskab, nogle timer før den serveres.

 
ABRIKOSMOS
# Ingredienser:
200 g tørrede, øko abrikoser
1 smule vand (til det dækker)
3 spsk sukker
1 appelsin, saft og revet skal (adskilt)
1-2 citroner, saft heraf
2½ blade husblas

 
* Tilberedning:
1. Kør de tørrede abrikoser gennem en kødhakker.
Overhæld dem med kogende vand, til det dækker.
Sæt det hele på køl i et par timer - så alt det hårde er opløst.

 
2. Hæld massen i en gryde med 3 spsk sukker og appelsinsaften.
Kog den stille og roligt ind i en 45-50 minutter.
Den skal være lind og tæt i konsistensen.
Må ikke være for flydende og vandet.
Så skal den bare koges lidt mere ind.

 
3. Opblød husblas i koldt vand.
Hæld abrikosblandingen i en blender, og blend.
Tilsæt husblassen og blend lidt mere,
og så kan smagen til sidst justeres med appelsinskal og citronsaft.
Lad den derpå sætte sig i køleskab.

 
TIPS: Husblas er kun nødvendigt, for at abrikosmosen kan stivne nok til at bruge den til Sachertærten. Man kan også udelade husblas og blot anvende mosen som syltetøj på brød.

 

Se alle de bedste opskrifter med Chokolade

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her