Logo

Blinis - en lækker forret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blinis - en lækker forret

 
Blinis er små pandekager, som stammer fra Ukraine. I Danmark serveres blinis med kaviar og cremefraiche eller let pisket fløde. Blinis kan også serveres med bær eller syltetøj som dessert.
Beregn ca. 2 blinis pr. person til forret, de er mættende, selvom de er små.


Blinis - en lækker forret 

# Ingredienser: Til 4 personer:
15 g gær
1½ dl mælk
1½ dl øl
1 æg, delt i blomme og hvide
2½ dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk piskefløde.
Tilbehør:
100 g kaviar
1 bæger cremefraiche (175 ml) eller 1½ dl piskefløde
1 bdt purløg.

 
* Tilberedning:


Blinis - en lækker forret 

1. Lun mælken, til den er fingervarm og
rør gæren ud i den lune væde.
Rør melet i til en jævn og klumpfri dej.
Lad den hæve ca. 1 time.


Blinis - en lækker forret 

2. Tilsæt øl, æggeblomme, salt og fløde
Lad blandingen hæve yderligere 30-40 min.


Blinis - en lækker forret 

3. Pisk æggehviden stiv og fold den forsigtigt i dejen.
Efter æggehviden er tilsat, skal blinis steges med det samme.


Blinis - en lækker forret 

4. Smelt lidt smør i en lille pande 12-14 cm i diameter.


Blinis - en lækker forret 

Eller brug en blinispande.


Blinis - en lækker forret 

5. Steg blinis over svag varme, til de er gylden brune.
Læg dem i en stabel, til de er færdige.


Blinis - en lækker forret 

6. Serveres med cremefraiche eller let pisket flødeskum,
kaviar og purløg eller finthakket løg.

 

Blinis - en lækker forret 

Se alle de bedste opskrifter med Blinis

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.436 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her