Likørpandekager
behøver ikke at flamberes. Det er også vanskeligt, hvis man ikke har et flambere-fad
eller en sauterepande.
Til 4-5 personer. Tilberedningstid:
½ time. Hviletid: ½ time. Bagetid ialt: 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
Pandekagedej:
2 æg
2 spsk melis
175 g (3 dl)
hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1½ dl piskefløde
2 dl mælk
Fyld:
500 g æbler
1 appelsin
½ citron
1 dl vand
2 spsk melis
Likørsauce:
40 g smør
melis efter smag
50 g smuttede
mandler
2 glas Hvid Heering eller anden likør
smør til bagning
* Fremgangsmåde
1. Pisk æg, sukker,
mel, vaniljesukker, fløde og mælk til en jævn dej.
Lad den hvile ½
time.
2. Bag tynde
pandekager af dejen.
3. Kog en lage af
appelsinsaft, citronsaft, vand og 2 spsk sukker.
4. Skræl æblerne,
fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
Damp dem næsten møre i lagen.
Tag dem op med en hulske og fyld dem i pandekagerne, der rulles sammen om dem.
Læg pandekagerne i
et smurt ildfast fad.
5. Rør kogelagen med
smør og smag den til med sukker.
Tilsæt mandlerne,
der er flækket i tynde strimler.
Hæld lagen over
pandekagerne.
6. Stil fadet over
en spritflamme.
Lad det blive godt varmt og hæld likøren over.
Tag en skefuld af
den varme likør op og antænd den.
Lad flammerne slikke
ned over pandekagerne.